ساعت و تاريخ

پرچم ایرانفارسی | Arabic | English دوازدهمین امام

۵۵ مطلب با نشانه «مطالب ستون» ثبت شده است

پرچم حکومت حضرت مهدی

پرچم در هر حکومتی ابزار شناساندن آن قیام و انگیزه های آن قیام به دیگران می باشد. انقلاب جهانی مهدی موعود نیز پرچم خاص خود را دارد که در آن زمان، نمایانگر انقلاب و اهداف آن حضرت می باشد. در روایتی آمده است که بر روی آن پرچم نوشته شده است: "گوش شنوا داشته باشید و از حضرتش اطاعت کنید".۱

و در جای دیگر آمده است: شعار پرچم امام زمان (عج) «البیعة لله» بیعت مخصوص خداوند است.۲

و هم چنین نقل شده است که امام صادق فرمود «نصر الله اقترب اقترب» یاری الهی نزدیک است، نزدیک از مجموع این روایات بدست می آید که شعاری که بر روی پرچم امام زمان(عج) وجود دارد مردم را به اطاعت و بیعت آن حضرت فرا می خواند و بشارت به پیروزی حق می دهد.۳

۱. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۰۵.
۲. اثبات الهداة، ج۳، ص۵۸۲.
۳. بحارالانوار، ج۱۹، ص۶۳.

چرا هنگامی که نام امام زمان عجل الله فرجه الشریف برده می شود ,قیام می کنیم؟

ابتدا مقدمه ای را یادآوری کنیم و آن این است که مسأله قیام, همچون نخ تسبیح در تمام دانه های دین  جریان دارد.
خداوند هستی (قَائِمًا بِالْقِسْطِ) است و به پیغمبرش دستور قیام می دهد:(قُمْ فَأَنْذِرْ )
به مردم نیز سفارش قیام می کند:(کُونُوا قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ)
نزول کتابهای آسمانی برای قیام مردم است:(وأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ)
نام رستاخیز نیز قیامت است؛ در نماز هم مسأله قیام مطرح شده است: (اَقیمُوا الصَّلوه)در حج نیز قیام مورد توجه است:(قِیَامًا لِلنَّاسِ)
نام امام دوازدهم نیز قائم است . بر این اساس , تعبیر قیام در تمام بدنه دین پاسخ کسانی است که دین را عامل رکود می دانند , نه حرکت.
اما پاسخ اینکه: در روایتی از امام رضا علیه السلام نقل شده است که وقتی نام مخصوص حضرت مهدی علیه السلام آورده شد, اما رضا علیه السلام به احترام آن نام قیام فرمود, با اینکه هنوز امام زمان علیه السلام متولد نشده بود. شاید قیام ما علاوه بر احترام, نشانه نوعی آماده باش برای ظهور آن حضرت باشد.

 

منبع:کتاب جهت نما 40  پرسش و پاسخ مهدوی

صبح نزدیک است

صبح نزدیک است
بخوای دعای فرج را , دعا اثر دارد
دعا کبوتر عشق است , بال و پر  دارد
بخوان دعای فرج را و عافیت بطلب
که روزگار , بسی فتنه زیر سر دارد
تو در هجوم حوادث , صبور باش , صبور
که صبر میوه شیرین تر از ظفر دارد
در آستان ولا, جای نا امیدی نیست
بهشت پاک اجابت , هزار در دارد
دل شکسته بیاور, که با شکسته دلان
نسیم مهر خدا, لطف بیشتر دارد
بخوان دعای فرج را که صبح نزدیک است
که شام خسته دلان مژدۀ سحر دارد
صفا بده دل و جان را به شوق روز وصال
مسافر دل ما, نیت سفر دارد
زمین چو پر شود از عدل, آسمان را
شمیم غنچه نرگس , زجای بر دارد
بخوان دعای فرج را , زپشت پردۀ اشک
که یار ,  چشم عنایت به چشم تر دارد
دهند  مژده به ما از کنار خیمۀ سبز
که آخرین گل سرخ از شما خبر دارد
مراقبت بکن از دل , که یوسف زهرا
زِ پشت پردۀ غیبت به ما نظر دارد
برآر دست دعایی,  که دست مهر خدا
حجاب غیبت از آن ماه روی بر دارد
غروب و  دامنۀ نور آفتاب و شفق
بخوان دعای فرج را , دعا اثر دارد.
محمد جواد غفور زاده

مراحل یاری

یاران، در سه مرحله فعالیت کرده و به وظیفه یاوری امام و رهبر خود اهتمام می ورزند:

1. پیش از قیام: در این مرحله، یاران با حضور میان مردم و تبلیغات مناسب، آنان را از وضعیت نامطلوب موجود آگاه کرده و با معرفّی امام از یک سو و زیبایی های دوران انقلاب از سوی دیگر، آنان را برای پذیرش رهبر و خیزش در راستای اهداف او آماده می کنند.

2. هنگام قیام: یاران با حضور فعال در جریان قیام، سعی می کنند حرکت مردم را کنترل کرده و با جهت دهی مناسب، آن را هماهنگ با اهداف انقلاب پیش ببرند.

3. پس از قیام:آنان با تلاشی خستگی ناپذیر، برای تحقق اهداف انقلاب فعالیت می کنند.

منبع: برگرفته از کتاب انتظار12 شرایط ظهور

احادیث گوهر بار

در دریای گهر بار احادیث و سخنان اهل بیت علیهم السلام نیز به این اصل مسلم و اساسی اسلامی انسانی اذعان و تأکید شده و ویژگی ها و خصوصیات آن انقلاب جهانی را گوشزد نموده و یگانه رهبر آسمانی آن انقلاب عظیم حضرت صاحب الامر(عج)  را بطور کامل و واضح معرفی نموده اند و به عنوان نمونه به چند حدیث معتبر و متواتر اشاره
می شود: قالَ رسول الله صلَّی الله علَیه و آله:«لَو لَم یبقَ منَ اَلدنْیا إِلاَّ وم واحد لَطَولَ اَللَّه ذَلک اَلْیوم حتَّى یبعثَ فیه رجلاً منْ  اُمتی و منْ اَهلِ بیتْی یواطی اسمه اسمی، یملَاُ الْاَرض قسطاً و عدلاً کَما ملئَت جوراً و ظُلْماً»
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمود اگر از عمر دنیا بیش از یک روز باقی نمانده باشد، خداوند آن روز را چندان طولانی خواهد نمود تا سرانجام مردی از امت و خاندان من که اسمش اسم من (محمد) است ظاهر شود و قیام نماید و جهان را از عدالت و دادگری پر کند آنچنان که از ظلم و ستم پر شده است.
منتخب الاثر/ فصل دوم/ باب اول


قال رسول الله صلی الله علیه و آله :«الّذی بعثنی بِالْحقِّ بشیراً انَّ الثابِتینّ علَی القَولَ بِه زماَن غَیبته لَاَعزُ من الکبریت الاَحمر»
رسول خدا)ص( فرمودند سوگند به خداوندی که مرا به حق برانگیخت آنانکه در عصر غیبت بر ایمان و اعتقاد به اوثابت می مانند از کبریت احمر کمتر خواهد بود.

بحارالانوار/ ج 51 / ص 73


قال الامام زین العابدین علیه السلام:«من ثبت علی ولایتَنا فی غیبته قائمنا اعطاء الله اَجرَ الف شهید مثلُ شُهداء بدرٍ  و اُحد»
امام سجاد علیه السلام فرمودند کسی که در زمان قائم ما بر ولایت ما ثابت و استوار بماند خداوند به او پاداش هزارشهید از شهدای بدر و احد عطا فرمایند.
بحارالانوار/ ج 52 /ص 125

قال رسول الله صلی الله علیه وآله:«اَلْمهدی منْ ولْدی الّذی یفْتَح اللّه علَی یدیه مشارِقَ الْاَرضِ و مغارِبها ذَاک الّذی  یغیب عنْ اَولیائه غَیبۀً لا یثْبت علَی الْقَولِ بِامامته الاّ منِ امتَحنَ اللّه قَلْبه للایمانِ»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مهدی از فرزندان من است خداوند به وسیله او مشرق ها و مغرب های زمین را فتح می کند.مهدی همان است که از نظرها ناپدید می شود یک ناپدید شدنی که در اعتقاد امامت آن استوار نمی ما ند جز کسی که خداوند دلش را آزموده است.
ینابیع الموده / ج 3 / ص 77

قال الباقر(ع):« من المحتوم الذی حتَمه اللهُ قیام قائمنا فَمنْ شَک فیما اَقولُ لقی اللهُ و هوبه کافرٌ و له جاحد»
حضرت امام باقر علیه السلام فرمودند: از وعده های حتمی خداوند قیام قائم ما است هر کس در این گفتار شک وتردید به خود راه دهد خدا را در روز قیامت در حال کفر و انکار ملاقات می نماید.
بحارالانوار/ ج 51 / ص 140


قال النَّبی صلَّی اللهُ علَیه و آله :«لا تقوم الساعه حتی یقوم قائم للحقُ منّا و ذالک حین یإذَنُ الله عزّوجل لَه و منْ تبعه نجاء و منْ تخلّف عنْه هلَک اللهُ الله عباده الله فأتوه ولو خَبواً علی الثلج فانّه خلیفَه اللهِ عزّوجل و خلیفتی.»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند : قیامت بر پا نمی شود مگر بعد ازا ینکه قائمی از ما بر حق قیام کند و این زمانی است که خداوند اذن ظهورش دهد، هرکس از او پیروی کند نجات می یابد و کسی که از او تخلف کند هلاک می شود از خدا بترسید ای بندگان خدا هر کجا باشید او را دریابید و یاریش نمائید اگرچه ناچار شوید از روی برف ها سینه خیز
عبور کنید که او به حق خلیفه و نماینده خدای تبارک و تعالی و جانشین من است.
عیون اخبار/ ج 2 / ص 90


عنِ النَّبی صلَّی اللهُ علَیه و آله:«ای و الَّذی بعثَنی بِالنُّبوه انَّهم لینْتَفعونَ بِه و یستَضیعونَ بِنُورِ ولایته فی غَیبته کَالنْتفاعِ لنّاس بِالشَّمسِ و إنْ جلَّلها السحاب»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: آری سوگند به خداوند یگانه که مرا به پیغمبری برانگیخت مردمان در عصر غیبت از مهدی ما بهره مند می شوند و از نور ولایتش کسب نور و فیض می کنند آنچنان که از خورشید تابان استفاده می کنند اگرچه در پشت ابرها نهان باشد.
بحارالانوار/ ج 53 /ص 92

شان صدور دعای فرج و قسمت های آن

امین الاسلام فضل بن حسن طبرسی در کتاب «کنوز النجاح » گفته است:دعای فرج دعایی است که امام مهدی عجل الله فرجه الشریف به اباالحسن محمد بن احمدبن ابی لیث در شهر بغداد که از ترس کشته  شدن به مقابر قریش (کاظمین) پناه  برده بود تعلیم داد و  ابوالحسن به برکت این دعا از کشته شدن نجات پیدا کرد.
دعای فرج از سه بخش تشکیل شده است :در بخش اول به آزمایش بزرگی که مردم در زمان غیبت به آن مبتلا گشتند اشاره شده است. در بخش دوم بعد از درود بر پیامبر صلی الله علیه  و آله و اهل بیت عصمت و طهارت , به لزوم فرمان برداری مومنان از آن بزرگواران به سبب جایگاه والایی که دارند می پردازند . در بخش پایانی دعا از خداوند می خواهیم به سبب حقوق و منزلتی که معصومان علیه السلام بر ما دارند امور ما را کفایت  نموده و ما را یاری می نمایند.

وجود باورهای شبه مهدویت در ادیان غیر الهی چه توجیهی دارد؟

فکر ظهور مصلح بزرگی که انسان را از درد ها و محنت ها رهایی بخشد و به انسانیت مدد رساند در تمام نقاط عالم جریان داردو بشریت درامتداد تاریخ با دیدن ناملایمات و فشارهای گوناگون  به یک منجی که جریان تاریخ را عوض کند و دولت حق را پایه ریزی نماید باور داردو معتقد است که با ظهور آن تمام تبعیض های طبیعی که بر بنیان پرهیزگاری , استوار نگشته است ریزش خواهد کرد و فکر ظهور یک رهایی بخشی  که عدل و آسایش با ظهور آن در آخر الزمان به منصبه ظهور خواهد رسید و عدل و برابری در دولت کریمه آن منجی شیوع خواهد داشت که جمله گزینه های ایمانی ادیان الهی و شعبه های غیر الهی است همچنان که یهود بدان ایمان آورده و مسیحیت به برگشت عیسی معتقد است زردشتیان به آمدن بهرام و هندوان به رسیدن و یشنو و بودائیان به ظهور بودا و حتی  مغول برای ظهور دیگر باره چنگیز به انتظارند. هم چنان که این اعتقاد در مصریان قدیم و کتابهای چینیان نیز یافت می شود.
بهر حال باور به موعود و منجی از خصایص اندیشه بشری است اما در این ادیان غیر الهی به لحاظ جهان بینی خود تصوری گوناگون از منجی دارند که در نتیجه مردمان هم به لحاظ ایدئولوژِ خاص نگاه متفاوت به منجی دارند . بهر حال برای مصداقی گردن بخث خویش , به آرمان های دو دین غیر الهی که باورهای شبه مهدویت در آنجا جاری است اشاره ای کوتاه می کنیم و تفصیل بیشتر را به مجال وسیع تری  وا می گذاریم.

منبع:مجله امان

یک اینفوگرافیک جامع و کامل درباره امام زمان علیه السلام
با خواندن این اینفوگرافیک اطلاعات کاملی از امام زمانتان در مدت زمان کوتاهی به دست خواهید آورید پس مطالعه کنید و زمان را از دست ندهید.


چرا با شنیدن نام امام زمان (عج) بلند می شویم?

وقتی نام حضرت حجه بن الحسن العسکری علیه السلام در مجلس امام رضا علیه السلام برده شد،آن حضرت از جای برخواست و دو دست مبارکش را روی سر گذاشت و فرمودند:(اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه).
از امام صادق علیه السلام سؤال شد که چرا هنگام شنیدن نام امام زمان(عج) از جای خود برمی خیزیم؟
حضرت فرمودند:چون غیبت حضرت مهدی(عج) طولانی است و امام از شدت محبتی که به دوستداران خود دارند هر زمان که شخصی او را یاد کند ، نگاهی به او مینماید و سزاوار است که یاد کننده به جهت احترام و تعظیم از جای خود برخیزد.
پی نوشتها:منتخب الأثر،ص۵۰۵

ویژگیهای یاران امام زمان علیه السلام

امام حسن عسکری علیه السلام می فرماید:

«خداوند آنان را از سرشتی پاک و ریشه ای پاکیزه و گرانبها آفریده است، دلهایشان از کینه و دشمنی پیراسته، رخسارشان برای پذیرش حق آماده است و سیمایشان با نور فضل و کمال آراسته، آیین حق رامی پرستند و از اهل حق پیروی می کنند.» بحارالانوار ج۵۲ص۳۴۳